chrome firefox opera safari iexplorer

За рік в Україні закрили 73 загальноосвітні школи

27 серпня 2012 о 12:54

Впродовж року в Україні було закрито 73 загальноосвітні школи. Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту на запит Тиждень.ua.

Такі рішення належать до повноважень місцевих органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Окрім цього, як повідомляє міністерство, цього року до перших класів передбачено зарахувати 425 тис учнів (минулого навчального року, за даними Державної служби статистики, у 1 класах навчалося 404 тис 200 учнів).

Загалом, у наступному навчальному році, за попередньою інформацією, буде навчатися понад 4 млн 105 тис школярів, що на 55 тис. менше ніж минулого року", – йдеться у відповіді.

На придбання підручників у 2012 році у Державному бюджеті, як зазначає міністерство, передбачено 225 млн 200 грн.

«За рахунок цих коштів здійснено видання 63 назв підручників для учнів 1 класу загальним накладом майже 4 млн 345 тис 100 примірників та додрук 42 назв підручників для учнів 11 класу загальним накладом більш як 1 млн 853 тис 200 примірників», – повідомляє міністерство.

«Для реалізації державної програми „Шкільний автобус“ з державного бюджету на 2012 рік передбачено виділити 352 млн грн., що надасть можливість придбати майже 1 тис транспортних засобів для підвезення учнів сільських загальноосвітніх шкіл. На сьогодні школам поставлено понад 700 автобусів», – йдеться у відповіді МОНмолодьспорт.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини освіти

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути