chrome firefox opera safari iexplorer

За вхід до парку Феофанія відтепер доведеться платити

13 серпня 2012 о 12:29

Вхід до парку Феофанія в Києві став платним: потрапити на територію тепер можна за 10 грн з людини, місячний абонемент — 50 грн, повідомляє 5 канал.

Керівництво скаржиться на вимушений характер введення зборів. Центр екомоніторингу та біорізноманіття мегаполісу НАН України, який займається парком, заявляє, що не в змозі самостійно фінансувати всі потреби.

«В минулому році було виділено майже дев'ять мільйонів на утримання. Фінансування парку здійснювалося окремим рядком в бюджеті України. У поточному році фінансування парку припинено. Але у нас пенсіонери безкоштовно ходять», — пояснив директор центру Володимир Радченко.

Безкоштовними залишили два дні на тиждень. Тарифи дійсні до кінця року.

Як повідомлялося, в 2009 році вхід на територію Лівадійського парку став платним. Тепер охочим відвідати парк потрібно заплатити 10 грн 14 коп, за в'їзд на авто — 55 грн.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути