chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра в Києві виступить всесвітньовідома Мадонна

03 серпня 2012 о 10:39

Незважаючи на те, що концерт Мадонни відбудеться 4 серпня, до Києва вона, як справжній професіонал, прибула заздалегідь — щоб особисто проконтролювати підготовку й провести репетицію. Як повідомляє «ТСН», у столичному аеропорту «Бориспіль» літак Мадонни приземлився в ніч на четвер — поп–королева прилетіла з Варшави, де виступала напередодні. Із собою співачка, якій 16 серпня виповниться 54, прихопила старшу дочку Лурдес та свого 24–річного коханця, танцівника Брагіма Заїбата. А також цілу купу валіз і коробок із реквізитом, для яких виділили окремий мікроавтобус.

Де саме зупинилася в Києві поп–зірка, організатори концерту тримали в таємниці. Хоча відомо, що для неї було зарезервовано п’ять номерів у готелях найвищого класу.

Тим часом на НСК «Олімпійський» технічна команда Мадонни завершує монтувати сцену. Нагадаємо, до Києва співачка приїздить у рамках світового Madonna Dance Party Tour на підтримку свого нового альбому M.D.N.A. Кияни чекають від зірки грандіозного шоу, хоча деяких шанувальників в Європі попередні виступи поп–королеви розчарували. Як повідомляє французька преса, виступ Мадонни в Парижі 26 липня був найкоротшим з початку турне і тривав усього 45 хвилин, хоча прихильники співачки з’їхалися з усієї Франції й навіть ночували під концертним залом «Олімпія». Коли після восьмої пісні артистка залишила сцену, із залу туди полетіли пляшки й незадоволені вигуки. Сама Мадонна згодом заявила, що концерт в «Олімпії» й був запланований як короткий, адже це був ексклюзивний виступ поза рамками концертного туру, а скандал організували «кілька головорізів», які не були її фанатами. Попередній виступ поп–королеви в Парижі також завершився скандалом під час концерту на великому екрані було продемонстровано кліп Nowbody Knows Me, в якому з’являлася голова ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен із символом свастики. Представники політичної сили назвали таке використання зображення лідерки наклепом і погрожують позовом — до суду Мадонну можуть викликати вже 21 серпня, під час запланованого концерту в Ніцці. Співачка, у свою чергу, наголошує, що такий жест був цілеспрямованим виступом проти расистських висловлювань та дискримінації, адже «пані Ле Пен відома своїми націоналістичним ідеями».

Концерт у Варшаві 1 серпня також не обійшовся без скандалів, оскільки збігся з роковинами Варшавського повстання 1944 року. Католицька організація «Хрестовий похід молодих» ініціювала онлайн–кампанію, якою закликала людей утриматися від походу на шоу поп–діви і присвятити цей день пам’яті полеглих. У своїй заяві представники організації запевнили, що Мадонна оскверняє християнські символи та сприяє розвиткові сексуальних відхилень у молоді.

Чим зірка здивує українську публіку, можна тільки здогадуватися. Хоча щодо України Мадонна вже встигла висловити свою критичну думку. Під час концерту в Кельні вона звернулася до залу із закликом: «Якщо ви мої фанати, то маєте бути толерантними, але погляньте лишень, що відбувається в Ірані, що відбувається в Україні чи у Франції!»

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути