chrome firefox opera safari iexplorer

Через Мін'юст Україна може залишитися без вакцин від грипу

25 вересня 2012 о 15:21

Україна ризикує залишитися без вакцин від грипу та інших медичних препаратів, адже Міністерство Юстиції ніяк не затвердить наказ МОЗ від 07.09.2012 №705 «Про затвердження Положення про реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби та вироби медичного призначення, порядок внесення до нього змін і форм заяв про декларування зміни оптово-відпускної ціни на лікарський засіб і виріб медичного призначення». Про це УНН повідомило джерело в МОЗ.

Через такі дії Мінюсту наразі не можуть бути зареєстровані ціни на вакцини від грипу та низку інших медичних препаратів. Це означає, що в Україні не лише не можуть з’явитися та продаватися нові препарати, а й немає змоги реалізовувати ті, що вже є зареєстрованим, адже неможна встановити відповідні ціни.

Нагадаємо, восени в Україні очікується спалахи грипу A/Каліфорнія/7/2009 (H1N1), A/Вікторія/361/2011 (H3N2), B/Вісконсін/1/2010. Єдиним ефективним методом захисту від грипу є вакцинація.

Відповідно до Наказу відомства від 16.09.2011 №595, щеплення рекомендовані військовослужбовцям, будівельникам, працівникам Державної автомобільної інспекції Міністерства внутрішніх справ, медичним працівникам, а також особам, які доглядають хворих на грип удома, дітям з шестимісячного віку; особам похилого віку після 60 років, трудовим колективам підприємств, установ, організацій; жінкам, які, ймовірно, будуть перебувати у вагітності під час епідемії грипу, а також вагітним.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути