chrome firefox opera safari iexplorer

До Дня Києва відкриється реконструйований Річковий вокзал

03 вересня 2012 о 10:58

Наступного року до Дня Києва відкриється реконструйований Річковий вокзал, будівля якого на Поштовій площі зараз стоїть у риштуванні.

На ці цілі буде виділено млн. Як пише «Сегодня», каси та інші приміщення вокзалу залишаться лише на першому поверсі, а вище будуть галереї, незвичайні кафе і скляна кімната на двох під шпилем — для романтичних зізнань у коханні.

Архітектори обіцяють, що оновлений річпорт відкриється до червня наступного року. «Фасад будівлі практично не зміниться, але з боку дороги вона стане 4-поверховою (зараз тут 2 поверхи. — ред.). Майбутня розв'язка в цьому місці опуститься і з'являться два нижніх поверхи», — розповідає головний архітектор проекту Андрій Пашенько. А ось будівництво 10-поверхового готелю по сусідству з вокзалом поки вирішили відкласти. За словами президента наглядової ради Київського річкового порту Ганни Грегорі, тут збиралися звести дорогий бутиковий готель на 100 номерів і вели переговори з однією зі світових готельних мереж.

Але поки вирішили зайнятися лише вокзалом. По сусідству з ним на 2 поверсі з'явиться зал для урочистостей: тут будуть відзначати весілля, ювілеї, проводити конференції та ділові переговори, а на третьому поверсі відкриється галерея художника Іллі Чічкана, який раніше орендував приміщення у річпорту і хоче сюди повернутися.

Поряд з галереєю хочуть зробити кафе, де маловідомі художники і скульптори можуть залишати свої роботи за їжу та випивку. На четвертому поверсі розташуються технічні приміщення, а дах, до якого вестиме ліфт, перетворять на дискомайданчик. Але лише ввечері — днем тут буде просто оглядовий майданчик.

А фішкою вокзалу стане скляна кімната під шпилем на даху — тут буде столик на двох. Майданчик перед вокзалом з боку Дніпра хочуть перетворити на місце міських гулянь. А ось ятки з пивом з набережної хочуть прибрати — їх замінять кафешками з виходом на набережну. «Ці заклади будуть з ідеєю, дуже схожі на ті, що є в Одесі.

Наприклад, буде хороший паб, кав'ярні, з'явиться кілька магазинів смачного шоколаду, чаю, кави», — каже Грегорі. За оцінками архітекторів, тільки реконструкція фасаду обійдеться в млн, скільки ще витратять на облаштування тих самих ресторанів, невідомо.

Київський річковий вокзал був відкритий у 1961 році. Будівля Річкового вокзалу стала порожніти, коли почав розвалюватися Річфлот.

Як відомо, відремонтований Річковий вокзал мали намір відкрити до Євро-2012.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути