chrome firefox opera safari iexplorer

До парламентських виборів в Україні залишився рівно місяць

28 вересня 2012 о 12:16

До виборів нового складу Верховної Ради залишився рівно місяць. Голосування відбудеться 28 жовтня.

Вибори здійснюються за змішаною (пропорційно-мажоритарною) системою: 225 депутатів обираються за пропорційною системою в загальнодержавному виборчому окрузі за списками політичних партій, решта 225 депутатів обираються за мажоритарною системою в одномандатних виборчих округах.

 

  • Вибори-2012. Результати всіх соцопитувань

Нагадаємо, на Корреспондент.net почалося онлайн-голосування, присвячене виборам Верховної Ради. Кожен користувач може віддати свій голос за одну з партій, що беруть участь у виборах.

Для того, щоб проголосувати за одну з політсил, потрібно зареєструватися на сайті. Голосування триватиме до 28 жовтня.

У виборах за партійними списками бере участь 21 політсила. Для того, щоб потрапити в парламент, необхідно подолати 5%-ий бар'єр. На думку соціологів, реальні шанси на потрапляння в Раду мають Партія регіонів, Батьківщина, УДАР і Компартія. Крім того, шанси на успіх зберігають ВО Свобода і партія Україна — Вперед!

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути