chrome firefox opera safari iexplorer

«Донбас арену» назвали найкращим стадіоном ЄВРО-2012

27 вересня 2012 о 13:03

«Донбас арену» назвали найкращим стадіоном ЄВРО-2012 у Союзі європейських футбольних асоціацій. Про це повідомляє «5 канал».

Чиновники відзначили досконалу роботу технічних та інженерних служб стадіону. Навіть погодні умови під час матчу між збірними України та Франції, коли через сильний ливень було оголошено перерву в матчі, не зашкодили його проведенню, оскільки дощ не зіпсував газон футбольного поля.

Нагадаємо, Чемпіонат Європи з футболу проходив з 8 червня по 1 липня 2012 року в Україні та Польщі. В Україні турнір приймали чотири міста: Київ, Донецьк, Львів і Харків. «Донбас Арена» прийняла п'ять матчів ЄВРО-2012, серед них – чвертьфінал і півфінал турніру.

Довідка УНН: «Донбас Арена» — футбольний стадіон у Донецьку, побудований в 2009 році, розрахований на 52 187 глядачів. Арена є другою по місткості на Україні і четвертою в СНД, після «Лужників», НСК «Олімпійський» та «Раздана». Домашній стадіон футбольного клубу «Шахтар». Знаходиться в парку імені Ленінського комсомолу.

Споруда стадіону з благоустроєм прилеглих територій обійшлася в 400 000 000 доларів США .

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути