chrome firefox opera safari iexplorer

Найбагатші на природний газ області України — Харківська і Полтавська

26 вересня 2012 о 14:33

Найбагатші на природний газ області України — Харківська і Полтавська, пише Forbes.ua.

Видання констатує, що навіть за вкрай консервативною оцінкою Управління енергетичної інформації США, в надрах цих областей залягають близько трильйона кубометрів блакитного палива.

Україні цього вистачить, щоб обходитися виключно своєю сировиною у найближчі 20 років. При цьому на газі Прикарпаття, за розрахунками американців, можна протягнути лише кілька років, хоча в 1940-і регіон забезпечував 87% газового видобутку у всьому СРСР.

Сьогодні родовища Західної України дають приблизно п'яту частину всього видобутку газу в країні, пише видання, і додає, що вся українська енергетика видає на-гора щорічно близько 20 млрд кубометрів природного газу — це втричі менше, ніж видобувалося в 1970-ті.

Дані Управління енергетичної інформації свідчать, що Україні вистачить власного газу приблизно на 30 років, проте є і більш оптимістичний сценарій.

Так, аналітики компанії IHS CERA стверджують, що в українських надрах заховано близько 11,5 трлн кубометрів палива, і якщо  матимуть рацію експерти IHS, Україна зможе отримати енергетичну незалежність більш ніж на 200 років.

Карту найбільш багатих на газ українських регіонів, а також інші матеріали про енергетичний сектор України, читайте на Forbes.ua.

 

Розділи: Довкілля

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути