chrome firefox opera safari iexplorer

Найвища зарплатня літа — 100 тисяч гривень

04 вересня 2012 о 14:43

Крім традиційних, сезонних, тенденцій, цього року на ринку праці України відобразилися соціально-економічні реалії й істотного підвищення зарплат не відбулося, повідомили Корреспондент.biz представники Міжнародного кадрового порталу hh.ua

До того ж, роботодавці не виявляють високої активності у підборі персоналу, зазначили кадровики, і додали, що вони вважають за краще дочекатися настання прогнозованих осінніх політичних та економічних змін.

«Працівники не поспішають покидати насиджені робочі місця, справедливо вважаючи, що в даній економічній ситуації стабільність важливіша. Водночас кількість резюме кандидатів, які працюють, зростає, що говорить про бажання кар'єрного зростання», пояснили експерти.

Так, за даними порталу, за три літні місяці претендентам пропонували 25 430 вакансій, це лише на 8% більше, ніж за аналогічний період минулого року, і на 2-3% більше порівняно з весняними місяцями.

Рейтинг найпопулярніших професій не змінюється — IT, продажі, маркетинг та реклама, банківські працівники, бухгалтери та фінансисти. Наприклад, у сфері IT у середньому на місяць відкривається близько 3 тисяч вакансій для технічних фахівців.

За чисельністю ця сфера поступається лише сфері Продажі, а за динамікою зростання ділить з нею перше місце. Причому сфера IT впродовж тривалого часу є лідером за рівнем зарплат для лінійних фахівців і керівників проектів.

Традиційно більшість вакансій пропонують у Києві, серед активності регіонів лідирують — Донецька, Дніпропетровська та Харківська області.

За даними HH.ua, топ-5 зарплат влітку цього року на українському ринку праці виглядали таким чином: Chief Operating Officer (100 тис. грн), HR Director (80 тис. грн), головний інженер виробництва (70 тис. грн), комерційний директор (64 тис. грн), директор з правових питань (64 тис. грн), директор з продажу та роботи з клієнтами (56 тис. грн) та менеджер з продажу (40 тис. грн).

До десятки найбільш високооплачуваних вакансій увійшли також регіональний директор з продажу (35 тис. грн), директор з логістики (35 тис. грн), провідний php-програміст (35 тис. грн), фінансовий директор (30 тис. грн) і технолог кондитерського виробництва (25 тис. грн).

Серед найбільш дефіцитних фахівців експерти називають такі позиції: Java программист, С# developer, net developer, Android developer та Project manager (IT).

Нагадаємо, що, за даними Державної служби статистики України, середній показник заробітної плати для українця у червні склав 3109 грн.