chrome firefox opera safari iexplorer

Нацрада пообіцяла розібратися з проблемами ТВі за два тижні

18 вересня 2012 о 09:37

На виконання доручення президента Віктора Януковича Нацрада з питань телерадіомовлення проведе моніторинг провайдерів, що ретранслюють телеканал ТВі. Як повідомляє прес-служба президента, про це заявив голова Нацради Володимир Манжосов.

При цьому він спростував причетність регулятора до проблем зі зникненням телеканалу з ефіру. Зі слів Манжосова, мова йде про суто господарський конфлікт.

«За нашими даними, під час розширення універсальної програмної послуги провайдери вимикають не тільки ТВі. З ефіру зникли музичний і іноземний канали, кілька місцевих мовників. Ми перевіримо не лише провайдерів, які ретранслюють ТВі, але й ретранслятори по всій країні», — заявив Манжосов .

Манжосов зазначив, що Нацрада оприлюднить результати моніторингу, а також своє бачення відновлення мовлення ТВі, вже через два тижні.

Нагадаємо, 20 липня телеканал ТВі повідомив про своє відключення від кабельних мереж «Тріолан», в результаті чого аудиторія каналу скоротилася на 11 міст України. Представники ТВi пояснили відключення «тиском, здійснюваним на телеканал».

У той же час оператор кабельного телебачення та інтернету «Воля» з 5 вересня також виключив TВi з пакету «Україна», залишивши його в пакеті «Всесвіт». В результаті змін аудиторія телеканалу скоротиться з 250 тис. абонентів до 78 тис. абонентів, у відповідності з інформацією на сайті «Волі».

Ще один скандал навколо ТВі розгорівся в липні, коли стало відомо, що проти Княжицького порушено кримінальну справу за нібито ухилення від сплати податків.

Після численних акцій на підтримку телеканалу у всіх регіонах Янукович доручив Нацраді розібратися в ситуації.