chrome firefox opera safari iexplorer

Новий роман Джоан Роулінг до кінця року вийде українською мовою

27 вересня 2012 о 16:23

«Дорослий» роман британської письменниці Джоан Роулінг «Вільне місце» до кінця року вийде українською мовою. Про це в коментарі УНН розповів український видавець Іван Малкович.

Видавець зізнався, що саме його видавництво перекладе й випустить українською мовою нову книжку авторки «поттеріани»: «Добре, відкрию таємницю: його видаватимемо ми». Водночас, розповісти про те, у чиєму перекладі та в якому форматі вийде книжкова новинка, Іван Малкович відмовився.

Нагадаємо, сьогодні, 27 вересня 2012 року, на полицях британських книгарень з'явився новий роман Джоан Роулінг "Вільне місце”.

Це перша книжка Джоан Роулінг для дорослої аудиторії. Досі письменниця, відома насамперед як авторка “Гаррі Поттера”,  писала винятково для дітей. У романі “Вакантне місце” розповідається про боротьбу за посаду мера англійського містечка Пегфорд, а також про численні конфлікти навколо цієї боротьби.

За словами критиків, жодної схожості з романами про Гаррі Поттера від нової книжки очікувати не варто, оскільки в ній зображені сцени жорстокості, приймання наркотиків і сексу, вживається й ненормативна лексика. За даними The Daily Telegraph, роман містить безліч комічних моментів і різних спостережень.

Книжка в один день вийшла англійською та німецькою мовами, французький переклад побачить світ 28 вересня. Раніше повідомлялося, що російською мовою роман вийде до кінця 2012 року.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути