chrome firefox opera safari iexplorer

Росія передала Україні копії документів про Тараса Шевченка

27 вересня 2012 о 13:14
Росія передала Україні копії унікальних, раніше невідомих документів, пов’язаних з життям та творчістю Тараса Шевченка. Зокрема, це вірші Кобзаря російською мовою, копії його малюнків.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Кабінету Міністрів.

Документи були передані під час зустрічі прем’єра Миколи Азарова з керівником Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, які мешкають за кордоном, та з питань міжнародного гуманітарного співробітництва Костянтином Косачевим.

«Шевченко – великий поет, який творив як українською, так і російською мовами. Його надбання є унікальним і однаково цінним для наших народів», — зазначив Костянтин Косачев.

Повідомляється, що Україна та Росія спільно готуватимуться до 200-річного ювілею Тараса Шевченка, який відзначатиметься у 2014 році.

«Творчість Шевченка, як і багато іншого спільного культурного надбання українського та російського народів, поєднує наші країни», — зазначив Микола Азаров

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути