chrome firefox opera safari iexplorer

Румунська отримала офіційний статус в селі на Закарпатті

24 вересня 2012 о 09:32

У селі Біла Церква Рахівського району введено румунську мову як регіональну.

Таке рішення ухвалила Білоцерківська сільська рада, повідомили у відповіді на депутатське звернення Геннадія Москаля.

«Згідно з положеннями Закону про засади державної мовної політики, який передбачає надання статусу регіональної мови мовам національних меншин, кількість яких у регіоні складає 10 відсотків від загальної кількості населення, на ХІІ сесії сільської ради Білої Церкви від 14 серпня 2012р. було прийнято рішення застосовувати румунську мову в офіційних і адміністративних документах», — повідомив голова сільради Георге Берінде.

Відповідь голови сільради у відповідності з прийнятим законом «Ківалова-Колесниченка» написана румунською мовою, — додали у прес-слкжбі Москаля.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути