chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні 12-та річниця зникнення Георґія Ґонґадзе

16 вересня 2012 о 10:22

Небайдужі громадяни України у неділю, 16 вересня, знову зберуться, аби вшанувати пам'ять Георгія Ґонґадзе, а також всіх загиблих журналістів за часи Незалежності України.

У Києві вечір пам'яті розпочнеться о 19:30 на Майдані незалежності, у Львові — в цей же час біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Від пам’ятника Шевченку колона з запаленими свічками рушить до дерева пам’яті Ґонґадзе.

«Вже вкотре вимагатиметься покарати всіх причетних до вбивства Георгія, хоч після 12 років політичного цинізму віра в це помітно слабшає. Жахливим виглядає також і те, що люди які мали стосунок до вбивства журналіста не просто не сидять за ґратами, а продовжують займати ключові посади в державі», — говорять організатори акції.

Так само, як і в минулі роки, акція організовується звичайними громадянами, а тому на ній традиційно не буде трибун і ораторів, персональних промов та списку організаторів, партійної чи організаційної символіки.

«Рідна країна»

За матеріалами facebook та ZIK

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути