chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві починають відзначати 20-річчя побратимських стосунків з Москвою

12 вересня 2012 о 09:50

З 12 до 15 вересня у столиці триватимуть Дні Москви.

З нагоди відзначення 20-річчя побратимських стосунків, московські діячі культури підготували для киян різноманітну програму святкування, повідомляє прес-служба КМДА.

Так, 12 вересня о 15.00 у Київському національному музеї російського мистецтва відбудеться виставка кращих театральних афіш столиці Російської Федерації за останні 5 років.

Відвідувачі зможуть побачити експозицію, у якій зібрані найяскравіші прем’єри, кращі роботи театральних художників, ефектні образи і незвичайні графічні рішення.

Того ж дня, 12 вересня, о 19.00 у Національному академічному театрі оперети відбудеться гала-концерт кращих творчих колективів Москви.

У програмі концерту: дитячий хор, гімнасти Цирку на Кольоровому бульварі, джазові музиканти та солісти класичної опери, унікальний оркестр волинщиків Москви, а також яскравий і самобутній колектив театру танцю «Гжель» та багато іншого. Організатори запевняють, що цей захід – прекрасна можливість побачити за один вечір усе, чим живе сучасна культурна Москва.

13 вересня о 19.00 у Національній філармонії України відбудеться концерт «Дует двох столиць». Він об’єднає кращі музичні колективи Москви та Києва. В унісон прозвучать найсміливіші поєднання різних музичних стилів двох столиць. У концерті братимуть участь провідні солісти театру «Гелікон-опера» та Національного академічного театру опери та балету України імені Шевченка.

14 вересня о 19.00 у галереї «Лавра» для поціновувачів сучасного мистецтва відбудеться вистава-концерт Юрія Квятковського «Копи у вогні LIVE».

Загалом столиця України має 59 міст-побратимів.

У листопаді планується провести Дні Відня, а наступного року столиця Австрії прийматиме Київ.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути