chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві відкривається виставка франзуського фотографа в стилі «Ню»

20 вересня 2012 о 12:01

Ерік Марріан прославився фотографіями в стилі Ню, а його роботи вже об'їздили практично всю Європу, повідомляє «Сніданок з 1+1». Захоплення Еріка Маррана однією жінкою переросло у високе мистецтво. Ця історія розпочалася у 2005 році.

Вона була його музою, його коханкою, та першою моделлю. Саме з неї почалася серія фотографій, що зараз називається «Білий квадрат». На знімках можна побачити лише два кольори – чорний та білий, і лише інколи можна розпізнати певну частину оголеного жіночого тіла.

«Ерік не робить свої роботи вульгарно. Вони наповнені глибокою естетикою. Дивитися можна і дітям», — розповідає директор галереї Леонора Янко.

За освітою Ерік Марріан був архітектором, це не могло не позначитись на його роботах, адже здається, що вони виконані за допомогою циркуля та лінійки. Його фото прості та складні водночас, відсутність кольорів та заплутані лінії людського тіла немов закуті в квадрат.

Його фотографії вже підкорили Нью-Йорк, Париж, Берлін, Москву та Венецію, тепер час підкорювати столицю України.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути