chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у Києві відкривається виставка «танцюючих ляльок»

19 вересня 2012 о 14:36

19 вересня о 17.00 у Національному музеї літератури України відбудеться відкриття виставки «Ляльки запрошують до танцю».

Свої роботи представлять лялькарі різних міст України, Росії та Грузії, повідомляє сайт Міністерства культури України.

«Під час відкриття виставки відбудеться презентація танцювальної програми, у якій будуть відтворені представлені ляльки, – розповідають організатори. – Доповнюють тему танцю живописні роботи Анни Салівончик (Мінськ) та роботи у техніці «фунтик» Ангеліни Пан (Київ). Крім того, буде презентовано роботу грузинського майстра – механічну ляльку. Всі ляльки виготовлені виключно для виставки і ніколи раніше не виставлялися».

На виставці «Ляльки запрошують до танцю» можна буде побачити ляльок, виготовлених з текстилю, порцеляни, паперклею тощо. Ляльки, створені спеціально для виставки, танцюють гопак, танго, твіст, балетний танок та вальс.

Виставка буде проходити з 19 по 29 вересня у стінах Національного музею літератури України: Київ, вул. Богдана Хмельницького, 11.

«Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути