chrome firefox opera safari iexplorer

Стрічка «ТойХтоПройшовКрізь Вогонь» позмагається за «Оскар»

06 вересня 2012 о 09:06

Щойно стало відомо про, що стрічка Михайла Іллєнка"ТойХтоПройшовКрізьВогонь" претендуватиме на премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук в номінації «Фільм іноземною мовою». Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі режисер Максим Буйницький.

Таке рішення прийняв Український Оскарівський комітет при Асоціації продюсерів України.

До фінального відбору прийняті два фільми: «Будинок з башточкою» режисера Єви Нейман, виробництва «1 +1 продакшн» і «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» режисера Михайла Іллєнка, виробництво Продюсерського центру «Інсайт-медіа» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. В результаті саме фільм про українського індіанця Додоку отримав право представити Україну в Лос-Анджелесі.

До 1 жовтня фільм-претендент від України має бути розглянутий і прийнятий Американською академією кінематографічних мистецтв і наук (Лос-Анджелес, США) для подальшого відбору серед фільмів інших країн.

У США номінанти у всіх 24-х категоріях (в категорії «Фільм іноземною мовою» їх буде п'ять) будуть оголошені 15 січня 2013 року, а сама 85-а церемонія вручення премії «Оскар» за заслуги в галузі кінематографу за 2012 відбудеться 24 лютого 2013 року в Hollywood and Highland Center в Лос-Анджелесі.

До складу українського оскарівського комітету входять: народна артистка України та СРСР Ада Роговцева, народний артист України, кінорежисер Олег Фіалко (голова), лауреат науково-технічних премій Оскар Анатолій Кокуш, голова Національної спілки кінематографістів Сергій Тримбач, кінокритик Володимир Войтенко, письменник, сценарист Андрій Курков, продюсер, президент АПУ Олексій Сєрков, продюсер, віце-президент АПУ Дмитро Колесніков, продюсер, сценарист Ігор Савиченко та кінорежисер Сергій Маслобойщиков.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути