chrome firefox opera safari iexplorer

Третина населення України має доступ до інтернету

25 вересня 2012 о 14:13

Комісія ООН з широкосмугового зв'язку оприлюднила нові дані щодо кількості осіб у світі, які мають доступ до інтернету. Доповідь була опублікована під егідою ЮНЕСКО та Міжнародного союзу електрозв'язку.

«В Азербайджані інтернетом охоплені 50% населення, в Казахстані — 45%, в Білорусі — 39,6%, в Молдові — 38%, в Грузії — 36,6%, в Україні — 30,6%, в Узбекистані — 30, 2%, в Киргизії — 20%, у Таджикистані — 13%, в Туркменістані — 5%», — йдеться в повідомленні.

Згідно з доповіддю, сьогодні 2,26 млрд  людей в світі мають доступ до інтернету.

На першому місці за ступенем охоплення населення всесвітньою павутиною перебуває Ісландія, де інтернетом користується 95% населення. Серед великих країн великих успіхів досягла Німеччина, де 83% всіх жителів мають доступ до всесвітньої мережі. У США цією перевагою користуються 77,9%, в Росії — 49% і в Китаї — 38,3%.

Що примітно, досить великий відсоток населення мають вихід в інтернет в Естонії, Латвії та Литві — 76,5%, 71,7% і 65,1% населення відповідно.

Відзначимо, в таких країнах, як Гвінея, Нігер, Сомалі, ДРК, Бурунді, Ефіопія, М’янма і Тимор-Лешті, користується інтернетом приблизно 1% населення.

За оцінками Міжнародного союзу електрозв'язку, до 2015 року, щонайменше, половина населення Землі буде мати доступ до контенту і засобів широкосмугового зв'язку.

Крім того, в доповіді приділено велику увагу використанню в мережі інтернет різних мов. Експерти підрахували, що частка користувачів англійською мовою падає (вона зараз дорівнює 27%, а в 1996 році становила 80%). Найбільш значно зростає частка користувачів, що віддають перевагу китайській мові (зараз — 24%, однак до 2015 року їх стане більше, ніж віддають перевагу англійській). Далі з великим відривом йде іспанська мова (8% користувачів).

Як повідомлялося, в Україні нарахували більше 14 мільйонів користувачів мобільного інтернету.

Нагадаємо, українська влада має намір заборонити надання телекомунікаційних послуг без ідентифікації користувачів, у тому числі послуг мобільного зв'язку, де найбільш розповсюдженим способом отримання послуг є придбання без укладення договорів SIM-карт.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути