chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві може знову зникнути гаряча вода

12 вересня 2012 о 09:29

Учора, 11 вересня, компанія Київенерго була змушена призупинити подачу гарячої води у чотирьох районах столиці. Як пишеКоммерсантЪ-Украина, влада не зважилася дратувати мешканців столиці напередодні виборів, і до вечора постачання газу відновилися, але питання принципово не вирішене, і відключення можуть повторитися.

Київенерго відключила гарячу воду, оскільки не отримала з держбюджету обіцяної компенсації різниці між встановленими тарифами на теплову енергію для населення і собівартістю її виробництва.

Станом на 1 вересня борг Київенерго перед Нафтогазом за газ, що використовується для потреб населення, становив 1,2 млрд грн, а сума некомпенсованих коштів — 2,3 млрд грн. У Київенерго розповіли, що Кабінет міністрів офіційно затвердив субвенцію на погашення різниці в тарифах, але на сьогоднішній день погашення проведено лише частково. Ъ зазначає, що перед початком опалювального сезону є небезпека, що кияни залишаться не тільки без гарячої води, але й без опалення.

«На нас тисне Кабмін, який вимагає, щоб ми відключали неплатників, і в цій ситуації ми змушені обмежувати подачу газу», — заявив співрозмовник в Київенерго. У Кабміні від коментарів газеті відмовилися, але неофіційно в уряді звинувачують у трагедії Київську міську держадміністрацію. «Мерія цілком могла взяти кредит і компенсувати різницю в тарифах, не чекаючи, поки прийдуть гроші з бюджету, який і без того тріщить по швах», — сказало джерело в Кабміні. Вчора голова КМДА Олександр Попов визнав наявність заборгованості перед Київенерго як з боку бюджету, так і з боку комунальних підприємств, ЖЕКів та населення.

Водночас, в Київенерго повідомили, що поставки були відновлені вже до кінця дня. КоммерсантЪ пише, що споживачі могли дізнатися про конфлікт лише завдяки ЗМІ і помітити незначне зниження температури води. «Але питання принципово не вирішене, і ситуація може повторитися», — заявив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич. І хоча сторони офіційно не повідомляють, яким же чином вдалося вирішити проблему, в неофіційній бесіді один з чиновників Нафтогазу розповів, що грошей Київенерго не перерахували, хоча поставки газу і відновилися, і припинитися вони можуть в будь-який момент.

Нагадаємо, вчора, 11 вересня, в Київенерго повідомили про припинення подачі гарячої води в низці районів Києва. У компанії розповіли, що о 13:30 Київтрансгаз за дорученням НАК Нафтогаз України призупинив подачу газу на ТЕЦ-6. Внаслідок цього перервана робота генеруючого блоку і водогрійних котлів на ТЕЦ-6.

У результаті без гарячого водопостачання залишилися мешканці Деснянського, Оболонського, частини Дніпровського та Подільського районів, а саме житломасивів Куликове поле, Лісовий, Комсомольський, Водопарк, Троєщина, Вигурівщина, Оболонь, Мінський, Воскресенка, Райдужний, Кибальчича, частково Лівобережного та Микільської слобідки. За даними Київенерго, були відключені 3200 об'єктів. Серед них 2,3 тисяч житлових будинків, 125 шкіл, 164 дитячих садки, 58 лікувальних закладів, 586 відомчих будівель.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути