chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві планують відкрити ще 21 амбулаторію сімейної медицини

24 вересня 2012 о 10:30

 У столиці відбулося засідання Комітету з економічних реформ. Керівництво міста обговорювало з фахівцями-практиками та медичною громадськістю хід реформування системи охорони здоров’я Києва. Про це УННповідомили у прес-службі КМДА.

Увагу зосередили на результатах роботи Дарницького та Дніпровського районів, де протягом року впроваджують нову систему медобслуговування. Розглянули і концепцію реформування екстреної медичної допомоги та забезпечення медичних працівників службовим житлом та квартирами.

Під час своєї доповіді начальник Головного управління охорони здоров’я КМДА Віталій Мохорєв зауважив, що зважаючи на позитивний результат медичного обслуговування у пілотних районах та національний план впровадження реформи медичної газі, на часі перетворення й у інших районах Києва.

Він також зазначив, що протягом 2011–2012 років у Києві було створено 74 амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. До кінця поточного року планують відкрити ще 21. Наразі ж в місті працює 103. Ці амбулаторії значно наблизили до киян первинну медико-санітарну допомогу та зменшили навантаження на існуючі амбулаторно-поліклінічні заклади. Із розвитком мережі амбулаторій загальної практики у пацієнтів також з’явилася можливість здачі лабораторних обстежень та забору аналізів.

До основних здобутків медичної реформи фахівці профільного управління відносять і запровадження змін в оплаті праці столичних медиків та значне поліпшення умов праці в амбулаторіях загальної практики/сімейної медицини.

«Суть реформування – це доступні і якісні медичні послуги. Вони повинні надаватися якомога ближче до місця проживання людей, фахівцями високої кваліфікації, які використовують сучасне обладнання та технології. Сьогодні у нас є проблеми в усіх цих аспектах і основне питання – це їх вирішення. Протягом наступного року ми завершуємо будівництво та відкриття амбулаторій сімейної медицини. Центральні поліклініки наділяються функціями організаційної роботи, а також здійснюватимуть діагностично-лікувальні заходи. Це і є розподіл медичних послуг на первинну та вторинну ланки. Процес реформування непростий, але він абсолютно вірний і це підтверджують результати роботи пілотних районів», – зазначив голова КМДА О.Попов.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути