chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві розпочався фестиваль альтернативного мистецтва «Павлов-фест»

17 вересня 2012 о 12:41

У столиці стартував Другий Київський фестиваль альтернативного мистецтва людей з інвалідністю «Павлов-фест». Він триватиме до 23 вересня, повідомили УНН у прес-службі КМДА.

У суботу у парку поблизу арки Дружби Народів відбулося урочисте відкриття фестивалю. Під відкритим небом кияни та гості міста мали можливість подивитися концерт, експозицію творчих робіт учасників «Павлов-фесту», взяти участь у майстер-класах з арт-терапії, ритмо-терапії та інтуїтивного танцю.

Протягом наступних днів фестивалю діти та молодь з функціональними обмеженнями демонстрування свій талант і здібності на різних столичних майданчиках. Так, 17 вересня о 17:00 у приміщенні театру «Колесо» відбудеться вистава «Ювілей» за п’єсою Антона Чехова. Подивитися комедійну виставу глядачів запрошує театральна студія «Будьмо» Київської міської психоневрологічної лікарні № 1. Також о 19:00 на літній сцені Маріїнського парку відбудеться вистава-диптих «Відображення». Дві музично-драматичні постановки «Маленькі історії великого міста» та «Стіна» покаже театр «Паростки» спілки матерів розумово відсталих дітей «Сонячний промінь».

19 вересня у рамках «Павлов-фесту» у Київській міській психоневрологічній лікарні № 1, за адресою: вул. Фрунзе, 103, відбудеться акція «День відкритих дверей». О 12:00 у парковій зоні клубу лікарні розпочнеться вистава «Предложение» театру «Будьмо». Також відвідувачі зможуть побачити презентацію виставки-вернісажу брют-мистецтва, виступи музичних гуртів та фотовиставку.

Крім того, під час фестивалю учасники матимуть можливість відвідати навчальні майстер-класи та поспілкуватися з однолітками з інших міст Україна. Також у рамках «Павлов-фесту» відбудеться низка конференцій та круглих столів за участю медичної громадськості, митців та меценатів.

Завершиться фестиваль грандіозним святом для усіх учасників, яке відбудеться 23 вересня у кубі психоневрологічної лікарні № 1.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути