chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві висадять 0,5 мільйона кущів троянд, а на Хрещатику нові каштани

17 вересня 2012 о 12:28

На проведення осіннього місячника з благоустрою в Києві буде виділено 140 мільйонів гривень.

Про це заявив голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов, повідомляють «Українські новини».

«Це набагато більше, ніж останніми роками. У нас будуть роботи з реконструкції та капітального ремонту парків, скверів, окремих територій», — зазначив чиновник на розширеному засіданні колегії КМДА 17 вересня.

Зокрема, планується висадити 2,4 тисячі дерев, 0,5 мільйона кущів троянд, а в 2013 році в столиці планується висадити ще 2 мільйони кущів троянд.

Крім того, в рамках місячника висадять 289 каштанів на Хрешатику.

Як повідомили у прес-службі КМДА, осінній місячник із благоустрою триватиме з 24 вересня по 1 листопада.

Так, перше виїзне засідання відбудеться 26 вересня, під час якого комісія з благоустрою інспектуватиме Солом’янський та Святошинський райони.

Наступними – 3 жовтня – перевірятимуть Дніпровський і Деснянський райони, під час якого голови районних комісій спільно з представниками комунальних служб звітуватимуть про основні проведені роботи та проблеми в галузі благоустрою закріплених територій.

10 жовтня комісія інспектуватиме санітарний стан Оболонського і Подільського районів, а 17 жовтня – Голосіївський та Дарницький райони. Останніми перевірятимуть Шевченківський та Печерський райони.

Під час осіннього місячника комунальні служби міста мають впорядкувати зелені зони та прибудинкові території, відремонтувати дитячі та спортивні майданчики, облаштувати нові контейнерні майданчики. Крім того, ліквідувати стихійні сміттєзвалища, відновити  зовнішнє освітлення та висадити нові дерева і кущі тощо.