chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві затвердили 200 безкоштовних велостоянок, які будуть створені цієї осені

25 вересня 2012 о 10:10

У Києві затвердили перелік 200 безкоштовних велостоянок, які будуть створені цієї осені, йдеться у розпорядженні, підписаному головою КМДА Олександром Поповим.

Зокрема, КП Київтранспарксервіс зобов'язаний створити 10 велопарковок біля Музею національної архітектури та побуту України на вулиці Академіка Заболотного, біля станцій метро Позняки та Харківська, на площі біля Палацу спорту і біля входу в Національний ботанічний сад імені Гришка.

При цьому менші стоянки на шість місць створять біля Національної бібліотеки України імені Вернадського, на Оболонській набережній, біля Миколаївського костьолу, поряд з Водно-інформаційним центром і Національною парламентською бібліотекою, біля естради в Маріїнському парку, на площі Слави (біля центрального входу в парк і біля туалету), поруч з музейним комплексом Мистецький арсенал і пам'ятником жертвам Голодомору, на Русанівській набережній, на Поштовій площі, у парку Володимирська гірка, у сквері на Контрактовій площі, біля Національного заповідника Софія Київська, в парку Золоті Ворота, біля Національної опери України , поруч з Будинком архітектора і Національним науково-природничим музеєм, біля Олександрівського костьолу, біля входу в Київський зоопарк і на Михайлівській площі.

Варто зазначити, що зовнішній вигляд паркінгів буде затверджено з Асоціацією велосипедистів Києва та столичною ДАІ. Крім того, міська влада розробляє 17 велосипедних доріжок на основних магістралях, а також велосипедні траси у парках і скверах. Примітно, що на всіх вулицях, які ще будуються або ремонтуються, будуть зроблені нові велосипедні смуги.

Як повідомлялося в минулому році, в Києві може з'явитися система велосипедного обміну.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути