chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з'являться нові велопарковки

04 вересня 2012 о 10:33

На виконання доручення голови КМДА Олександра Попова комунальні служби міста у півторамісячний термін повинні допрацювати організаційні питання щодо облаштування велопарковок у місті та встановити їх. Про це УННповідомили у прес-службі КМДА.

За словами заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, уже затверджено схему розташування таких майданчиків і конкретні адреси їх встановлення. Також погоджено, як виглядатимуть велопарковки. Більше того, усі ці напрацювання погоджено з Асоціацією велосипедистів міста та ДАІ.

«Сьогодні вирішується питання балансоутримувача велопарковок, тобто тієї комунальної організації, яка буде відповідальною за належне утримання велосипедних стоянок. Одразу після цього розпочнеться їх монтаж. У жовтні плануємо завершити цю роботу», – зазначив Анатолій Голубченко.

Нагадаємо, столична влада впроваджує програму облаштування велодоріжок на дорогах і у парках міста. Так, нещодавно було відкрито нову доріжку на проспекті Миколи Бажана.

Як повідомляв УНН, створення та облаштування велосипедних доріжок у столиці також відбувається у рамках одного з проектів конкурсу молодих дослідників «Стратегія».

«До навчального року місто планує втілити у життя проект „Облаштування мережі велосипедних доріжок у місті Києві“, „QR-місто“ та „Краєзнавчо-екологічна стежка Вигурівщина“. Нами разом з дітьми вже відпрацьовані основні моменти реалізації цих проектів і протягом літа міські служби разом зі школярами зможуть їх втілити у життя», — сказав заступник Голови КМДА Руслан Крамаренко.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути