chrome firefox opera safari iexplorer

У Мистецькому Арсеналі пройде книжковий фестиваль

29 вересня 2012 о 10:22

З 4 по 7 жовтня в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі «Мистецький Арсенал» у Києві відбудеться ІІ Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» — наймасштабніша подія в Україні, що об’єднує літературу та мистецтво.

У рамках фестивалю Книжковий Арсенал презентує понад 100 видавництв, 60 гостей із Європи, Росії та України, насичену програму подій для дітей і дорослих.

Мета Книжкового Арсеналу — популяризувати читання, сприяти діалогу між читачами і фахівцями щодо того, чим є сучасна книга, посилити взаємозв’язок літератури з мистецтвом, підтримати інтелектуальні та мистецькі видання, культуру публікації в Україні шляхом освітніх подій і міжнародного обміну.

Під час фестивалю на 10 майданчиках у Мистецькому Арсеналі відбудеться понад 150 подій: презентації нових книг, зустрічі з авторами, автограф-сесії зірок української та світової літератури, майстер-класи й дискусії, яскрава програма подій для дітей та батьків, виставки art book, коміксів, книжкової ілюстрації та графіки, поетичні читання, спеціальна вечірня літературно-музична програма, благодійні акції зі збору книжок для дитячих лікарень та інтернатів.

У Книжковому Арсеналі візьмуть участь близько 50 українських авторів, які представлятимуть свої нові книги і проводитимуть майстер-класи, а декотрі з них уперше вестимуть публічні діалоги в спеціальному проекті «Обмін речовин»: тандеми Юрія Андруховича і Тараса Прохаська, Любка Дереша та Юрія Іздрика, Сергія Жадана та Ірени Карпи.

Окрім того, Книжковий Арсенал відвідають непересічні письменники, літературні діячі, митці й музиканти з Італії, Австрії, Франції, Великобританії, Японії, Німеччини, Фінляндії, Литви, Польщі, Чехії, Ізраїлю, Росії. Почесними гостями фестивалю стануть три знамениті європейські письменники: Алессандро Барікко (один із найяскравіших сучасних італійських письменників, нагороджений численними літературними преміями), Йозеф Вінклер (австрійський письменник, яскрава зірка інтелектуальної літератури, лауреат численних нагород, серед яких — Велика державна премія Австрії та престижна Літературна премія імені Георга Бюхнера) та Жерар де Кортанз (відомий французький письменник і перекладач, есеїст і літературний критик, аристократ, автор понад 40 книжок, президент літературної премії Моне Фестивалю європейських літератур у м. Коньяк).

Серед зірок дитячої програми фестивалю, в якій на трьох майданчиках відбуватимуться захоплюючі майстер-класи, ігри, виставки, читання, презентації нових книжок і навіть рок-концерт: Лінда Бондестам, одна з найпопулярніших у Європі ілюстраторів, яка у 2010 році номінувалася на престижну премію Астрід Ліндгрен, і Рок-Гризуни, гурт рокерів-філологів із Гельсінкі, — за підтримки FILI та Посольства Фінляндії в Україні; дитячі семінари Оскара Бреніф’є, експерта ЮНЕСКО, директора Паризького інституту практичної філософії, — за підтримки Французького Інституту; Олена Макарова, викладачка Міланського ліцею арт-терапії, визнаний у всьому світі педагог і мистецтвознавець; литовська ілюстраторка-чарівниця Сігуте Ах — за підтримки Посольства Литви в Україні; інші актуальні дитячі автори.

Джерело: УНН
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути