chrome firefox opera safari iexplorer

У «Мистецькому арсеналі» стартує проект експериментальної музики митців із США

18 вересня 2012 о 13:22

Музиканти, які експериментуватимуть у «Мистецькому арсеналі», приїдуть аж iз Нового Орлеану. Проект під назвою Music Box, Kyiv Outpost — це музична архітектура, в основі якої незвичні інструменти вбудовані в маленькі хатинки. Всі бажаючі мають змогу побавитись зі звуком, створюючи музику за допомогою покриття підлоги та інших структурних елементів невеличких конструкцій, що нагадують будиночки.

У цілому Music Box нагадує таке собі місто з кількома хатинками, які пропонують спектр нестандартних звуків. Для участі необхідне лише бажання досліджувати музику. Усі без винятку можуть зайти до однієї з хатинок і розпочати власний джемсейшн iз підручними інструментами, що вбудовані у дах, стіни або ж підлогу.

Перформанс проходитиме у рамках паралельної програми дитячого мистецько–освітнього проекту Spark!Lab, а головною метою, за словами організаторів, є стимулювання людей до експериментів з музикою. «Цей тиждень у нашому Spark!Lab присвячений звукам та музиці. А цей музичний проект як ніколи вписується у нашу лабораторію винахідництва, — розповідає голова благодійного фонду «Мистецький арсенал» Ольга Вієру. — Це досить інноваційна та креативна ідея — стимулювати дітей до активної творчої діяльності, а не лише пасивного сприйняття. Та і дорослим такі експерименти прийдуться до смаку, отже, виходить такий сімейний проект».

Засновники «музичного містечка» — Ділені Мартін, Тейлор Шеперд та Ендрю Шрок — безпосередньо у Києві співпрацюватимуть з українськими звукохудожниками і музикантами IvanovDown і Дмитром Ніколаєнком. До проекту долучаться відомі українські музиканти, які грають джаз, фольк, рок та електронну музику. На відкритті з сольним концертом виступлять українці з «ТопОркестра».

Лише імпрезою експерименти не завершаться: на відвідувачів чекає п’ятиденна музична програма. З 19 по 23 вересня триватимуть майстер–класи для дітей і джемсейшени з місцевими музикантами. Фінальним акордом стане концерт українського музиканта–експериментатора Kotra.