chrome firefox opera safari iexplorer

У Табачника умили руки від училища, де третій місяць немає світла

17 вересня 2012 о 09:04

Київське профучилище будівництва, що на вулиці Бастіонній, 9 третій місяць залишається без світла у зв'язку з тим, що видатки для таких закладів освіти становлять лише 15-20% від потреби.

Про це повідомили у Міністерстві освіти у відповідь на запит «Української правди. Київ».

У Міносвіти, яке фінансує училище, відзначили, що станом на 1 вересня цей навчальний заклад профінансовано «в межах лімітів, затверджених на січень-вересень, в обсязі 312 тисяч 660 гривень».

«Проте, видатки, передбачені (бюджетом) професійно-технічним навчальним закладам на оплату комунальних послуг та енергоносії, становлять 15-20 відсотків від реальної потреби», — йдеться у відповіді.

У Міносвіти відзначили, що неодноразово зверталися до Міністерства фінансів з проханням внести зміни в бюджет і збільшити видатки на ці цілі, однак «при затвердженні змін до бюджету ці пропозиції не підтримали».

«При врахуванні Міністерством фінансів пропозиції Міносвіти борги будуть повністю ліквідовані», — відзначили в Міносвіти, однак не уточнили коли училищу повернуть світло, і як до того часу мають навчатися студенти.

Водночас у Міністерстві заявили, що на даний час проводиться службове розслідування, за результатами якого винних посадовців обіцяють притягнути до відповідальності.

Як повідомлялося раніше, Київське регіональне вище профучилище будівництва, що на вулиці Бастіонній, 9, попри початок навчального року не може навчати студентів – у будівлях тертій місяць немає світла.

У «Київенерго» пояснили, що відключили світло за борги.

За словами керівництва навчального закладу, училище фінансується напряму з Міносвіти, однак необхідного для погашення боргів фінансування вони не отримали.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути