chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Києва набудують мостів і чортове колесо. ФОТО

07 вересня 2012 о 11:42

Столична влад планує облаштувати пішохідну зону у центрі міста. За задумом архітекторів, пішохідно-велосипедний маршрут буде пролягати від Києво-Печерської лаври до Софіївської площі — через Дніпровські кручі, Хрещатий парк, Володимирську гірку, Контрактову й Поштову площі, Андріївський узвіз і Михайлівську площу.

У першу чергу в рамках проекту збираються благоустроїти Хрещатий парк і Володимирську гірку, пише The Village.

Основні роботи на цих об'єктах повинні закінчити до Дня Києва в 2013 році.

Так, у Хрещатому парку й на Владимирської гірці планують облаштувати пішохідні й велосипедні доріжки, причому на пагорбах їх обіцяють зробити навісними, щоб не урізати в схили й не порушувати їхню цілісність.

На Володимирській гірці з'явиться більше зелені. Лавочки, урни й ліхтарі замінять, установлять нову огорожу, стовпи з годинниками і рекламними щитами.

Також у планах з'єднати Владимирську гірку й Хрещатий парк пішохідним мостом — таким, як «Міст закоханих». Kiev Fashion Park пропонує створити на Володимирській гірці парк скульптур, подібний до того, що є на Пейзажній алеї, однак цю ідею ще не погодили,відзначає видання.

У Хрещатому парку також планують замінити лавочки, ліхтарі, урни, розбити нові клумби і висадити дерева.

Доступ автомобілів на територію хочуть обмежити, виділивши лише одну паркувальну зону. Для людей з обмеженими можливостями обіцяють зробити пандуси на сходах і відповідним чином облаштувати доріжки. У парку також планують відкрити кілька кафе з оглядовими майданчиками і встановити колесо огляду.

Коли буде закінчена облаштованість єдиної пішохідної зони, поки неясно. Спочатку зроблять мале кільце маршруту — від Поштової площі через Контрактову, потім нагору по Андріївському узвозі й звідти на фунікулері або через Володимирський парк назад до Поштової.

Вулиця Сагайдачного, як повідомили в Управлінні містобудування й архітектури Києва, стане пішохідною не раніше, ніж завершиться реконструкція Поштової площі, тобто після травня 2013 року.

Усі фото The Village

17 квітня

Інші дати
Григорій Давиденко
1921 – льотчик, учасник Другої світової війни, Герой Радянського Союзу. Здійснив 215 бойових вильотів, провів 13 повітряних боїв.
Розгорнути
Народився Микита Хрущов
(1894, с. Калинівка, Росія - 1971) – радянський державний діяч, керівник Комуністичної партії УРСР (1938 – 1947), перший секретар КПРС (1953—1964).
Цвіте терен, цвіте терен, А цвіт опадає. Хто в любові не знається - Той горя не знає. (Українська народна пісня)
Розгорнути