chrome firefox opera safari iexplorer

Українські міста розвиватимуть внутрішній туризм завдяки соціальній рекламі

28 вересня 2012 о 13:14

Проблема розвитку внутрішнього туризму вирішуватиметься за допомогою обміну соціальною рекламою між містами України. Про це розповіла голова Державного агентства туризму і курортів України Олена Шаповалова в інтерв`ю УНІАН.

«Наприклад, міністерство курортів і туризму АР Крим зараз рекламує свій регіон у Києві. Вони це роблять за гроші. Але незабаром наше Державне агентство знаходитиме можливість сприяти обміну соціальною рекламою між містами і областями. Це дасть змогу українцям дізнатися про інші регіони країни і відвідати їх», — сказала О.Шаповалова.

За її словами, після чемпіонату Євро-2012 Львів відчув хвилю в`їзного туризму – в серпні цього року кількість іноземних туристів збільшилася на 30% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Після Євро-2012 іноземні туристи повернулися до Львова з друзями і сім`ями. Думаю цей «ефект сарафанового радіо» ми відчуватимемо ще довго. Пожвавився Харків, Донецьк. Вони зрозуміли, що їм потрібно орієнтуватися на подієвий туризм, використовувати інфраструктурні можливості Євро-2012 для проведення конференцій, форумів», — відзначила О.Шаповалова.

Також голова Державного агентства туризму і курортів України повідомила, що зараз ведеться робота над розробкою державної цільової програми розвитку туризму до 2022 року. Цей документ має сприяти популяризації внутрішніх напрямів в Україні. Програма передбачатиме пільгові можливості ведення бізнесу для туроператорів, крім того, держава надасть їм можливість брати участь в міжнародних і внутрішніх виставках.

У рамках святкування Дня туризму в Україні в Києві відбулося засідання за участю регіональних представників галузі, на якому обговорили стан і перспектив туризму і курортів в Україні.

Після офіційної частини кращих працівників сфери курортів і туризму і переможців всеукраїнських конкурсів відзначили відомчими нагородами.

Довідка УНІАН. День туризму відзначається в Україні 27 вересня (щорічно з 1998 року). Цього дня також відзначається Всесвітній день туризму, заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристичної організації (UNWTO) в 1979 році.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути