chrome firefox opera safari iexplorer

«Український дім» після реконструкції перетвориться на урядовий будинок. ФОТО

26 вересня 2012 о 15:00

Центр ділового й культурного співробітництва «Український дім» після реконструкції перетвориться на урядовий будинок.

У ньому будуть проводити міжнародні конференції, зустрічі делегацій і інші заходи за участю президента й членів уряду, пише портал The Village.

При цьому центр продовжить працювати як культурно-виставковий простір.

Вхід в «Український дім» буде вільним, за винятком днів проведення офіційних заходів.

За словами автора проекту, архітектора Віталія Куца, зовні будинок принципово не зміниться.

«Архітектуру „Українського дому“ ми зберігаємо, тільки добудовуємо ще конгрес-хол, але він повністю відповідає стилю будинку й не зіпсує його. Ми шанобливо ставимося до роботи архітекторів, розуміємо, де знаходиться цей будинок і яке його значення, тому з самого початку не хотіли нічого принципово змінювати, і влада пішла нам назустріч», — сказав Куц.

Він додав, що з боку Володимирської гірки, над кіноконцертним підвальним залом, з'явиться прибудова, яка по стилю не відрізнятиметься від комплексу. У ній розміститься конгрес-хол на 250 місць.

На схилі Владимирської гірки прокладуть сходи, що вестимуть до «Українського дому» з парку.

Територію навколо комплексу благоустроять. Зокрема, відремонтують каскадний фонтан і зроблять його світломузичним, поруч розіб'ють клумби й висадять дерева.

Урядову парковку планують розмістити на спеціальному стійкому до навантажень газоні.

Зовні стіни будинку утеплять і заново облицюють мармуром. На даху комплексу розмістять оглядові майданчики.

Усередині комплексу відремонтують усі приміщення, обновлять дизайн інтер'єру й установлять два панорамні ліфти: один — для офіційних делегацій, інший — для відвідувачів музею.

На першому поверсі облаштують апартаменти для президента й залу зборів, на третьому в центрі розмістять медіацентр, а в круглій надбудові на даху будинку — конференц-зал. На інших майданчиках розташують виставкові простори й галереї.

Як відомо, реконструкцію «Українського дому» планують завершити через рік. На реалізацію проекту, згідно з рішенням Кабміну, виділять 290 мільйонів 148 тисяч гривень. 

Український дім відкрили у 1982 році – до 60-річчя утворення СРСР. До 1993 року ця будівля була музеєм Володимира Леніна.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути