chrome firefox opera safari iexplorer

Український вчений розв'язав одну з так званих «нерозв'язних» математичних задач?

14 вересня 2012 о 12:07

Професор з Луганська Анатолій Плотніков запропонував і опублікував в міжнародному науковому журналі Journal of computer science (8 том, 7 випуск) варіант розв'язку однієї з так званих «нерозв'язних» математичних задач P vs NP.

Зазначимо, Анатолій Плотніков займається проблемами інформатики та дискретної математики з 80-х років, а розв'язання задачі P vs NP має важливе практичне значення. Зокрема, воно дозволяє визначити шляхи вирішення багатьох проблем криптології — науки, що займається методами шифрування та дешифрування інформації, що допоможе захистити інформацію з обмеженим доступом (банківську, військову, комерційну таємницю).

На часі, варіант рішення, запропонований Плотніковим, проходить перевірку. А сам учений збирається зайнятися проблемою вирішення завдань класу UF.

«Я планую працювати в цьому напрямі. Я не припиню працювати в цій галузі, адже це моє життя», — говорить Плотніков. Зазначимо,так звані задачі міленіуму — це сім класичних задач, розв'язок яких ще не знайдено. За розв'язання кожної з них бостонський Інститут Клея запропонував приз у 1 млн доларів США. До цих пір вирішена тільки одна з семи проблем тисячоліття.

Російському математику Григорію Перельману вдалося довести гіпотезу Пуанкаре в 2002—2003 роках. Однак математичний геній від мільйона відмовився.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути