chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зможуть подавати документи до суду через інтернет

13 вересня 2012 о 13:02

Прес-служба Державної судової адміністрації опублікувала інформацію, що із середини жовтня українці зможуть подавати документи до суду через інтернет.

«З 15 жовтня 2012 року в Україні вводиться пілотний проект з обміну електронними документами між судом і учасниками судового процесу», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, проект стартує 15 жовтня у Святошинському районному суді Києва та апеляційному суді Дніпропетровської області.

«З 26 листопада 2012 року реалізація зазначеного пілотного проекту починається в господарському суді Вінницької області, Севастопольському апеляційному господарському суді, Харківському окружному адміністративному суді, Харківському адміністративному апеляційному суді», — повідомляє прес-служба відомства.

Для його реалізації підготовлено та затверджено тимчасовий регламент обміну електронними документами між судом і учасниками судового процесу. Пілотний проект розроблено на виконання рішення Ради суддів України від 29 лютого 2008 року № 38 про створення Єдиної судової інформаційної системи.

Для реалізації проекту розроблено тимчасовий регламент, який визначає порядок подання до суду документів в електронному вигляді, зокрема передачу процесуальних документів в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді відповідно до законодавства.

Як повідомлялося, число платників ПДВ, які звітують по інтернету, досягло 96%.

Тим часом у податковій очікують, що кількість інтернет-звітуючих, в тому числі і платників податку на прибуток,  зростатиме. Як повідомлялося, в ДПС безкоштовно видають платникам ключі електронного цифрового підпису.

Нагадаємо, раніше уряд оголосив про переведення реєстру пацієнтів в електронний формат.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути