chrome firefox opera safari iexplorer

В інтернеті стартувала акція протесту проти законопроекту про наклеп

25 вересня 2012 о 09:13

У вівторок в інтернет стартувала акція протесту проти «регіонального» законопроекту про наклеп, який Верховна Рада прийняла в першому читанні.

Цей закон стосується не лише журналістів, але й усіх громадян, і є загрозою для всього громадянського суспільства.

«Бо до наклепів можуть віднести будь-яке публічне висловлювання або коментар у ЗМІ, якщо суд вирішить, що воно може завдати шкоди честі та гідності людини. Цей закон є загрозою для всього громадянського суспільства», — наголошується у спільній заяві.

«Ми протестуємо проти законопроекту, який вводить покарання у вигляді позбавлення волі строком від двох до п’яти років за наклеп», — сказано у спільній заяві.

«Впевнені, що цей законопроект, запропонований представником Партії Регіонів Віталієм Журавським і вже підтриманий у першому читанні ПР, КПУ та Народною Партією, зруйнує свободу висловлювань у країні, оскільки змусить багатьох журналістів відмовитись від будь-якої критики на адресу влади, котра може бути згодом названа наклепом», — йдеться у заяві.

«Ми також упевнені, що враховуючи стан судової системи України, цей закон буде використовуватися вибірково проти журналістів, які публікують критичні матеріали на адресу влади», — пояснюють журналісти.

Вважаємо, що парламентська більшість під виглядом закону про наклеп вводить закон про цензуру, і тому вимагаємо відкликати цей законопроект.

Інтернет-видання видання закликають людей захистити своє право на інформацію і сказати «НІ закону про наклеп».

Також єурналісти закликають людей звернутися до депутатів, які проголосували за цей закон і запитати «чому вони це зробили».

«Ви також можете зателефонувати або написати листа в центральний офіс Партії регіонів і в Адміністрацію Президента та дізнатися, навіщо регіонали голосували за законопроект, і що про нього думає Президент», — сказано в повідомленні.

Адреси і телефони, взяті з відкритих джерел, ви можете дізнатися тут.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути