chrome firefox opera safari iexplorer

В Одесі презентували провідні українські православні журнали

10 вересня 2012 о 16:25

В Одесі 7-8 вересня відбувся III Всеукраїнський фестиваль православних журналів «Сімейні читання». Як повідомляє кореспондент УНІАН, у фестивалі взяли участь провідні українські православні видання: журнал для сімейного читання «Прізвище», молодіжний журнал «Отрок.ua», журнал для тих, хто сумнівається «Фома в Україні», жіночий журнал «Самарянка», дитячі журнали «Крапельки» і «Шишкін ліс».

Організатори фестивалю вибрали Одесу як презентаційну площадку для ознайомлення читачів із православною періодикою.

«Фестиваль« Сімейні читання »створений для популяризації православних сімейних журналів — якісної поліграфії, яка містить проповідь традиційних християнських цінностей», — кажуть організатори.

В рамках проекту, 7 вересня, презентація православних журналів відбулася в Національній юридичній академії України.
Про своїх проектах розповіли головний редактор сімейного журналу «Фамилия» — співзасновника фестивалю Наталя Горошкова, головний редактор журналу «Фома в Україні» Антон Нікітін, автори видань протоієрей Олег Кожушний і ігумен Валеріан (Головченко).

Також в рамках фестивалю виступив спеціальний гість «Сімейних читань» протоієрей Димитрій Смирнов.
Фестивальний день 8 вересня розпочався із богослужіння з нагоди престольного свята у храмі святих мучеників Адріана і Наталії на Французькому бульварі. У цей день Православна Церква згадувала святих мучеників Адріана і Наталію — покровителів шлюбу.

Божественну літургію очолили голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископ Обухівський Іона і вікарій Одеської єпархії єпископ Білгород-Дністровський Алексій.

Після богослужіння відбулося основний захід фестивальної програми — презентація журналів, виступи дитячих колективів та спілкування з видавцями в Свято-Андріївському обійсті. На вулиці, біля входу в подвір'я, була організована ярмарок православних видань-учасників фестивалю.

Як повідомляв УНІАН, перший фестиваль «Сімейні читання» відбувся в лютому цього року у Вінниці, а другий в Севастополі в травні.

Основне завдання всеукраїнського фестивалю «Сімейні читання» — представити в регіонах провідні вітчизняні православні журнали.

Учасниками фестивалю можуть стати видання, тематика яких спрямована на популяризацію сімейних цінностей і зміцнення статусу традиційної сім'ї у суспільстві, а також видання, включені координаційною радою Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ у перелік ЗМІ, рекомендованих до розповсюдження в храмах і монастирях УПЦ.

Проект здійснюється під керівництвом єпископа Обухівського Іони (Черепанова), голови Синодального відділу УПЦ у справах молоді.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути