chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні 16 вересня вперше відбудеться Свято тверезості

13 вересня 2012 о 09:01

У Луцьку 16 вересня вперше відбудеться Свято тверезості. Про це УНІАН повідомили організатори заходу, якими виступають Волинська єпархія Української православної церкви Московського Патріархату, Волинське православне братство тверезості ім. Іоанна Крондштатського у партнерстві з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки Луцької міської ради.

Як заначають організатори, метою Свята тверезості є популяризація здорового способу життя та привернення уваги суспільства до проблем, які виникають у результаті вживання спиртного. Свято проходитиме в Луцьку вперше і розпочнеться воно «Маршем тверезості», учасники якого прямуватимуть від головного корпусу Східноєвропейського університету ім. Лесі Українки до Театрального Майдану.

Також, у рамках свята на головній площі Луцька відбудеться соціально-спортивний захід – відкритий аматорський турнір Волині з богатирського багатоборства «Краще тверезе життя, щоб сила і слава була». Учасники змагань будуть виконувати класичні богатирські вправи, які передбачені на професійних стронгменівських турнірах.

Підтримати захід завітають до Луцька відомі стронгмени, рекордсмени України – заслужений майстер спорту, дворазовий чемпіон світу в команді Кирило Чупринін та майстер спорту міжнародного класу, найсильніша людина України у вазі до 105 кг Володимир Рекша. Довідка УНІАН. На обліку Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 311 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, де виховується 590 дітей. Серед цих сімей, приблизно у 30%, алкогольна залежність стає причиною життєвої скрути.

За статистикою МОЗ, українські показники дитячого алкоголізму займають перше місце у світі: 40% дітей у віці від 14 до 18 років у нашій країні залежні від алкоголю. Експерти стверджують, що з кожним роком алкоголізм в Україні молодшає.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути