chrome firefox opera safari iexplorer

В українських ВНЗ з'явиться безкоштовний інтернет

24 вересня 2012 о 08:53

Міністр освіти Дмитро Табачник підписав рекомендаційний лист ректорам вузів, щоб ті зайнялися питанням безкоштовного Wi-Fі для українських студентів.

«Від уміння працювати з інформацією залежить якість освіти», — пояснив Табачник газеті «Сегодня».

«Покрити всю територію вузу Мережею відразу буде складно, але почати можна з бібліотек. У гуртожитках Wi-Fi також необхідний, поки студенти ввечері готуються до занять або якщо хтось захворів», — зазначив міністр.

За його словами, міністерство готове допомогти вузам з фінансами. Наприклад, встановити фільтри доступу до еротичних або ігрових сайтів.

В КНУ ім. Шевченко підтримують ідею.

«У нас головний корпус вже з Wi-Fi, а скоро і інші будемо підключати. Це зручно і студентам, і викладачам. Прямо в коридорі або в аудиторії можна уточнити інформацію або повторити параграф», — сказав доцент Володимир Шевченко.

Розділи: Новини освіти

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути