chrome firefox opera safari iexplorer

Вище профучилище будівництва третій місяць сидить без світла через Табачника

07 вересня 2012 о 15:41

Київське регіональне вище профучилище будівництва, що на вулиці Бастіонній, 9, попри початок навчального року не може навчати студентів – у будівлях тертій місяць немає світла.

Про це «Українській правді. Київ» повідомили студенти, які не можуть працювати ні за комп'ютером, ні в майстернях.

У «Київенерго» у відповідь на запит відзначили, що світло відрізали ще 4 липня через борги.

«Станом на 4 липня борг вказаного училища за електроенергію сягнув 75,5 тисяч гривень. „Київенерго“ завчасно і в установленому законом порядку попередило керівництво училища про необхідність оплати боргу та можливе припинення енергопостачання у випадку несплати», йдеться у відповіді на запит.

«Оскільки керівництво навчального закладу не вжило жодних заходів для погашення боргу, а законодавство забороняє постачати електроенергію безкоштовно, енергопостачання приміщення училища було припинено 4 липня. Після відключення і дотепер заклад не звертався до Компанії щодо складання і погодження графіка погашення заборгованості», — додали у «Київенерго».

У компанії відзначили, що станом на 7 вересня, борг училища за електроенергію становить 40,5 тисячі гривень.

«Відновлення енергопостачання закладу можливе після погашення боргу», — підсумували у «Київенерго».

Натомість в самому училищі кажуть, що винні не вони. Мовляв, заклад – державний, фінансується напряму Міністерством освіти, а там грошей не виділили.

«Ми фінансуємося напряму міні стервом освіти. Міносвіти нас не профінансували. Тепер ми маємо проблеми. Ми не можемо вести нормальний навчальний процес», — сказав директор закладу Валентин Чагін.

Він додав, що училище самостійно, як може, намагається вирішити ситуацію:

«У нас є діловоди, які мають працювати з комп’ютером, — ми їх будемо переводити з Бастіонної на Бубнова. У нас також проблеми з водою. У гуртожитках на Стельмаха, 5 води немає. Ми днями купили два бойлери і вночі на 6 вересня підключили їх, щоб наші діти могли помитися», — сказав Чагін.

«Але це не єдина проблема – через відсутність світла у корпусі ми не можемо харчувати дітей-сиріт та дітей обмеженими можливостями, які мають це харчування отримувати. У міністерстві про цю ситуацію знають. Було навіть доручення президента вирішити цю проблему. Але поки нічого не вирішилося. Станом на 7 вересня грошей на рахунках нема. Світла теж нема», — сказав він.

Директор відзначив, що заклад має борги не лише за світло, а й за опалення і за воду.

За словами бухгалтера училища, борг за теплопостачання становить 1 мільйон 409 тисяч гривень, за воду – 68 тисяч гривень і за світло – 101 тисячу гривень.

«Українська правда. Київ» звернулася до прем’єра Миколи Азарова з проханням прокоментувати, як сталося, що державний заклад освіти залишився без світла.  

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути