chrome firefox opera safari iexplorer

За кордоном побачили серйозне обмеження демократичних свобод в Україні

07 вересня 2012 о 15:33

Соціалістичний Інтернаціонал констатує серйозне обмеження демократичних свобод в Україні і закликає звільнити екс-прем‘єр-міністра Юлію Тимошенко та інших політичних в‘язнів до парламентських виборів.

Про це йдеться у тексті резолюції, оприлюдненій на Інтернет-сайті організації та ухваленій на ХХІV Конгресі Соцінтерну, який відбувся у Кейптауні, повідомили УНІАН у прес-службі партії «Батьківщина».

Зокрема, в резолюції наголошується, що «в Україні останні дії Президента та владних органів серйозно обмежили демократичні свободи.

Це послідовне скочування до авторитаризму необхідно зупинити». Також зазначається, що «Соціалістичний Інтернаціонал підтримує продемократичні сили в Україні та закликає звільнити політичних в’язнів, включаючи колишнього прем’єр-міністра Юлію Тимошенко, до парламентських виборів в жовтні».

*** Соціалістичний Інтернаціонал — міжнародна неурядова соціал-демократична організація, яка об‘єднує 148 партії з більш як 120 країн світу, серед яких 102 є повноправними членами, у 15 – організаційний статус консультативних членів з правом дорадчого голосу та 31 партія є спостерігачами.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути