chrome firefox opera safari iexplorer

Завтра у Києві пройде олімпійський урок, ярмарок та змагання на воді. ПРОГРАМА

07 вересня 2012 о 16:11

8 вересня з 11.00 на головній вулиці столиці розпочнеться унікальна акція «Всеукраїнський олімпійський урок 2012».

Як повідомляє прес-служба КМДА, у суботу на Хрещатику буде представлена рекордна кількість спортивних локацій як літніх, так і зимових видів спорту.

До уваги киян та гостей міста – 46 спортивних майданчиків з 58 видів спорту, серед яких: фехтування, боротьба, футбол, важка атлетика, бокс, гандбол, теніс, кінний спорт, регбі, триатлон, кульова стрільба, баскетбол, біатлон, лижний та санний спорт, сноубординг та багато інших.

Родзинками цьогорічного олімпійського уроку стануть: керлінг, стрільба з лука, вітрильний спорт, фігурне катання.

Крім того, учасниками заходу також стануть Олімпійські чемпіони та призери Лондона – Анастасія Коженкова, Юрій Чебан, Денис Беринчик Валерій Андрійцев, Єлизавета Бризгіна та інші уславлені олімпійці.

Фото  sms.gov.ua

А на Контрактовій площі з самого ранку влаштують ярмарок органічних продуктів.

Як повідомляють організатори, урочисте відкриття ярмарку відбудеться о 10.30, концертна програма та інтерактивна частина триватимуть з 11.00. до 16.00, сам же базар працюватиме до 19.00.

Цього року фермери та переробними з усієї України запропонують до уваги відвідувачів сертифіковані органічні овочі, фрукти, ягоди, мед, соки, напої, сиропи, повидло, крупи, борошно, молоко, молочні та м’ясні вироби тощо.

Фото organic.ua

А професійні кухарі порадують гостей приготованими виключно з органічних інгредієнтів юшками, смаженими кабанчиками, ковбасками, каштанами та іншими наїдками.

Також на гостей чекають дегустації органічних продуктів та напоїв, конкурси, майстер-класи, розіграш чудових призів.

Окрім цього, фахівці Федерації органічного руху України та Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» нададуть усім охочим роз’яснення, як обирати якісну продукцію для здорового способу життя, та відрізнити справжню сертифіковану продукцію від псевдо «еко» та «органічної».

Кожен з відвідувачів Ярмарку буде мати можливість скористатися послугами міні-лабораторії та безкоштовно протестувати овочі та фрукти на вміст нітратів.

«Концертна програма Ярмарку надасть можливість насолодитись чудовою музикою та піснями від відомих українських митців та творчих колективів – переможців різноманітних конкурсів», — повідомляють організатори.

8 вересня на Оболонській набережній відбудуться перші змагання на Кубок Київського водного стадіону.

У програмі заходу заплановано проведення турніру з триатлону (дистанція «суперспринт»), веслувального слалому та турніру з канополо (командна гра з м’ячем на каяках), повідомляє пре служба КМДА.

Проте найбільш видовищним з-поміж змагань, зазначають організатори Кубку, стане веслувальний марафон.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути