chrome firefox opera safari iexplorer

Адміністрація Президента приховує інформацію про використання коштів на Євро?

23 жовтня 2012 о 18:01

Заступник Голови Парламенту Микола Томенко направив лист Генеральному прокурору Володимиру Пшонці, в якому звернув увагу на ігнорування Адміністрацією Президента законних вимог народних депутатів України.

У своєму зверненні М.Томенко нагадав, що 13 липня цього року група народних депутатів України (Ю.Гримчак, О.Семерак, Т.Стецьків, М.Томенко, В.Філенко, О.Шевченко, А.Шкіль та інші) звернулася з відкритим листом до Президента України щодо надання офіційних роз’яснень з ряду питань, пов’язаних з підсумками проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу.

Серед іншого, народні депутати цікавилися: коли Уряд, відповідно до своїх обіцянок та вимог законодавства, профінансує відновлення спортивних об’єктів, знищених під час реконструкції НСК «Олімпійський» заради одного фуршету після фіналу; скільки коштуватиме і хто оплачуватиме утримання стадіонів, збудованих за бюджетні кошти, — НСК «Олімпійський» у Києві та «Арена Львів» у Львові; скільки туристів та футбольних команд під час Євро скористалися вертодромом, збудованим в рамках підготовки до чемпіонату біля Тарасової гори, що у місті Каневі майже за 148 мільйонів бюджетних гривень, скільки коштів від нього отримав державний бюджет України і хто надалі утримуватиме цей об’єкт тощо.

М.Томенко також додав, що, зважаючи на відсутність офіційної відповіді у визначений законодавством термін (як відомо, відповідно до пункту 2 ст.16 Закону України «Про статус народного депутата України» розгляд депутатського звернення передбачає 10-денний термін надання відповіді, а у разі продовження терміну його розгляду, про що народні депутати мають бути повідомлені письмово, строк розгляду не може перевищувати 30 днів з моменту одержання), 5 вересня цього року він повторно звернувся до Президента України з проханням вжити належних заходів для надання вмотивованої відповіді по суті поставлених у зверненні від 13.07.2012 питань та роз’яснень з приводу недотримання визначених законодавством термінів його розгляду.

«Водночас, станом на сьогоднішній день відповіді ані на перше, ані на повторне звернення отримано не було», — наголосив політик. «На фоні того, що кілька місяців влада розповідала про досягнення Євро, нам досі ніхто не може пояснити, що з тими досягненнями робити і на наші конкретні запитання вже вдруге ніхто з чиновників не спромігся відповісти», — додав він.

На переконання Заступника Голови Верховної Ради, подібне ігнорування вимог законодавства зумовлене невиконанням відповідними службовими особами законних вимог народних депутатів України.

Політик нагадав, що згідно статті 351 Кримінального кодексу України такі дії тягнуть за собою кримінальну відповідальність і караються штрафом, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Зважаючи на це, Віце-спікер попросив Генерального прокурора вжити заходів для розслідування обставин ігнорування законних вимог народних депутатів України відповідальними працівниками Адміністрації Президента України та притягнення винних до відповідальності.«Адміністрація Президента повинна нести кримінальну відповідальність за принципове ненадання інформації про використання бюджетних коштів на Євро», — підкреслив політик.

За матеріалами прес-служби М. Томенка

Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути