chrome firefox opera safari iexplorer

Через тиждень відкриють найкрасивішу станцію столичного метро

17 жовтня 2012 о 11:26

Через тиждень, 25 жовтня, у Києві відкриють нову станцію метро «Іподром». В «Метробуді» її вважають однією з найкрасивіших. Через три дні тут пройде перший пробний потяг, пише «Сегодня».

На підході до «Іподрому» ще щосили йде робота. Але всередині вже покладена майже вся плитка, з'явилися вказівники та вивіски, а на платформі монтують ліфт для інвалідів, і близько 100 робітників щось фарбують, чистять та білять.

«У нас ще багато часу, за тиждень все встигнемо, всі основні роботи виконані, — розповів начальник „Метробуду“ Володимир Петренко. — 20 жовтня поїде перший поїзд, а 25 вже відкриємо. До травня, коли введуть в експлуатацію станцію „Теремки“, поїзд буде курсувати одним шляхом» (тобто висадка і посадка пасажирів на одному і тому ж місці). «Іподром» виглядає дуже дорого через велику кількість мармуру та граніту.

За словами заступника начальника «Метробуду» Леоніда Михайлюка, це буде одна з найкрасивіших станцій у Києві. Через брак грошей відмовилися від величезних панно з ілюстраціями кінних перегонів на стінах. «Зате будуть колони з обробкою з білого мармуру й граніту», — говорить Михайлюк.

Частина однієї зі стін — у склі. «Це бічне скло, що створює при світлі відчуття, що станція значно більша», — додає Петренко. Освітлювати центральну частину станції будуть тільки колони, а платформи — окремі світильники.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути