chrome firefox opera safari iexplorer

Чим порадує глядача 42-га «Молодість»

19 жовтня 2012 о 16:27

На 42-му міжнародному кінофестивалі Молодість, який пройде з 20 по 28 жовтня 2012 у Києві, за Золотих Оленів змагатимуться фільми в рамках короткометражної та студентської конкурсних програм.

Всього картин заявлено по 21. У студентській програмі заявлена робота, яка отримала нагороду Cinéfondation за найкращий студентський фільм на Каннському кінофестивалі в цьому році, повідомляє прес-служба МКФ Молодість.

Багато хто з режисерів студентської та конкурсної програми приїдуть до Києва.

Так, у рамках студентської програми Юдіт Бойт представить німецький фільм Піддайся омані! Це поетична картина про трьох бездомних архітекторів, що турбуються про брак житла на зорі комуністичного правління в Румунії.

Італієць Джакомо Аббруццезе привезе фільм Феєрверк про найбільший в Європі сталеливарний завод, який перетворює Торонто в найбрудніше місто Західної Європи. Напередодні Нового року, коли скрізь горять феєрверки, міжнародна група екологів приймає рішення його знищити.

Айно Суні приїде з Фінляндії з фільмом Скульптор вовків. Це історія самотнього художника-аутсайдера, що живе за містом. Одного разу він йде на побачення зі своєю колишньою і знаходить маленьку дівчинку і причіп з картонними коробками. Так починається подорож Ладою крізь засніжені фінські землі.

Серед заявлених студентських фільмів — володар нагороди Cinéfondation за найкращий студентський фільм на останньому Каннського кінофестивалю, фільм Дорога на ... Таїсії Ігуменцевої. Фільм розповідає про продавця в магазині незвичайних товарів.

Представлена в студентському конкурсі буде й Україна. Фільм Очерет Руслана Батицького розповість про буденні та сумні моменти останніх днів життя села.

У програмі короткометражних фільмів Швецію фільмом Риторика жертви представить Катя Вік. У фільмі йдеться про різні покоління жінок, які звикли до ролі жертви.

Іспанець Пабло Ремон у своїй роботі Цирк розповість незвичайну історію лавки в парку і двох звільнених через кризу працівників.

Дія ще однієї картини Коала Даніеля Ремона розгортається в звичайному офісі із незвичайним працівником. Страхова компанія наймає нового асистента, юнака з особливими потребами.

Зануритися в атмосферу Парижа напередодні Нового року цінителі кіно зможуть в короткометражці Різне Мохаммеда Іссоля. Але французька столиця спокоєм не тішитиме: серйозна аварія призведе до непередбачених наслідків і змін.

Про проблеми жінки у сучасній Греції розповість фільм Рух Леонардо Карігліно.

Історією про страшний вибух і в той же час переродження здивує глядачів Фаза живого мерцяБруно Трака. Це особиста і колективна історія про Чорнобиль і ВІЛ, про наполегливі пошуки одного чоловіка, про гонитву дорогами нового світу.

Грузинський режисер Габріель Размадзе презентує свій фільм Чорна шовковиця. Це історія про двох підлітків, які проводять день разом у гірничопромисловому місті Чіатура, подалі від свого звичайного життя.

Україну в короткометражному конкурсі представить Дмитро Старусєв із фільмом Автопртрет у пеклі. Глядачам розкажуть про всепоглинальні почуття, про пристрасть, про кохання на межі божевілля.

Глядачі зможуть поставити свої запитання творцям фільмів після їх перегляду: 21 і 22 жовтня покажуть студентську програму, 23 жовтня — короткометражну.

Нагадаємо, 42-й Міжнародний кінофестиваль Молодість пройде 20-28 жовтня 2012 у Києві. У програмі - більше ніж 300 фільмів, у тому числі 60 — українських. У міжнародній конкурсній програмі за головну нагороду будуть боротися десять фільмів, серед яких — картина Дар'ї Oніщенко Істальгія (спільне виробництво України, Німеччини та Сербії) на тему еміграції.

Раніше повідомлялося про те, що до Києва на кінофестиваль Молодість приїде французький кінорежисер, сценарист та актор Лео Каракс.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути