chrome firefox opera safari iexplorer

Держмонополія на лотереї набирає чинності

17 жовтня 2012 о 14:54

Сьогодні в офіційній пресі опублікований закон України «Про державні лотереї», яким вводиться державна монополія на цей вид діяльності

Документ набуває чинності наступного дня після опублікування, тобто завтра, 18 жовтня, передають «Коментарі».

Відтепер оператором лотереї може бути структура, що володіє статутним і власним капіталом у розмірі не менше 120 мільйонів гривень, з мережею розповсюдження не менше 5 000 терміналів по всій території України і не менш ніж 10 річним досвідом проведення лотерей на українському ринку.

Також закон визначає порядок отримання операторами ліцензій їх анулювання, а також міри відповідальності за порушення норм законодавства.

Крім того, за новим законом лотерейні оператори зобов´язані страхувати ризики невиплати виграшів в страхових компаніях, що дозволяє проводити лотереї з гарантованим для споживачів результатом. Для операторів, що порушують правила, передбачаються фінансові санкції в розмірі 16 тис. мінімальних заробітних плат і конфіскація грального обладнання, а всі кошти, отримані від незаконної гри, будуть відраховані до державного бюджету.

У той же час, з остаточної версії тексту закону пропав інститут Громадської ради, який повинен був відстежувати ситуацію на ринку і рекомендувати Міністерству фінансів санкції стосовно порушників, а також пропонувати варіанти спрямування коштів, виручених державою за надання ліцензій операторам. Також в закон не увійшла стаття про соціальну спрямованість діяльності. Якщо раніше планувалося, що виручені кошти будуть направлятися на підтримку олімпійського руху в країні, на лікування онкохворих та інші проекти, то з остаточної редакції документа ці статті були вирізані.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути