chrome firefox opera safari iexplorer

Для українця Reebok зробив кросівки 58-го розміру

25 жовтня 2012 о 11:55

Найвищий американець, українець за походженням, уродженець Києва, нарешті має у що взутися. Три пари кросівок 58-го розміру компанія Reebok створювала спеціально для Ігоря Вовковинського, зріст якого — 2 метри 34 сантиметри.

Щоб зробити взуття для Гуллівера, довелось робили зліпки його стоп. Кросівки для українця оздобили тризубом та написом “Ігор”. Кожна пара такого взуття коштує 25 тисяч доларів, пише Високий замок.

До США Ігор Вовковинський переїхав з батьками 1989 року. Тоді хлопцеві було лише сім років, але він уже був зростом як дорослий чоловік — мав 1,82 м. Ігор хворіє на рідкісну хворобу — гіпофізарний гігантизм. Якби не курси лікування, які гальмували ріст, ймовірно, був би ще вищим.

«Я намагався займатися баскетболом, але після п’ятого класу ніхто не міг зробити для мене взуття. Тому мені довелося кинути грати», — скаржиться хлопець.

Він пережив 16 операцій на ступнях, які змусили його тривалий час бути прикутим до ліжка. Йому важко знайти взуття (через операції ступні різної форми), тож він практично не виходив з дому.

Щоб знайти кошти на нове взуття (16 тисяч доларів), Ігор Вовковинський розпочав кампанію у Facebook. Тоді про його проблему довідались у Reebok і ще навесні запропонували йому зробити кросівки безкоштовно. Більш як місяць пішов на створення пробної пари небаченого розміру, і нарешті хлопець отримав омріяне взуття.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути