chrome firefox opera safari iexplorer

До нових велопарковок у Києві неможливо доїхати?

04 жовтня 2012 о 10:20

«Встановлення велопарковок у Києві є правильним, але недостатнім кроком. Створення дорожньої велосипедної інфраструктури має випереджувати встановлення велосипедних стоянок. До того часу, доки до велопарковки неможливо доїхати на велосипеді, вона, скоріш за все, буде стояти порожня», — так прокоментувала встановлення велопарковок у столиці Ірина Бондаренко, координаторка Асоціації велосипедистів Києва.

За її словами, дійсно, Асоціація на прохання Київської міської державної адміністрації затвердила місця розміщення велопарковок та їхню форму, але, як і раніше, наголошує: у першу чергу потрібні не велопарковки.

Місту потрібна комплексна програма велосипедного розвитку Києва: проведення дослідження, що потрібно велосипедисту, визначення популярних маршрутів, врахування руху велосипедистів на нових розв"язках та дорогах, розробка порічного плану розвитку велотранспорту, — потрібне системне бачення і чітке його впровадження.

«На жаль, ця робота зараз навіть не розпочата. Міська адміністрація вчинила вірно, проконсультувавшись з велосипедистами щодо форми велопарковок та місць, але не можна обмежуватися тільки цим кроком», — заявила представник Асоціації велосипедистів Києва.

Як повідомлялося, за інформацією КМДА, у деяких районах, а також у центрі Києва вчора було відкрито нові велопарковки, розраховані на шість та 10 місць. Зокрема, парковки з'явилися на Русанівській набережній (на шість місць), біля станцій метро Позняки та Харківська (на 10 місць кожна). В центрі з'явилися дві нові велостоянки — на вулиці Володимирській, 50 та вулиці Хрещатик, 36.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути