chrome firefox opera safari iexplorer

Два українські футболісти претендують на звання найпопулярніших у світі

16 жовтня 2012 о 12:11

Півзахисник київського Динамо Андрій Ярмоленко та його колега по амплуа в дніпропетровському Дніпрі Євген Коноплянка названі в числі претендентів на звання найпопулярнішого футболіста у світі за підсумками 2012 року.

Другий етап визначення найпопулярнішого футболіста планети розпочався 15 жовтня на офіційному сайті Міжнародної федерації футбольної історії та статистики.

Серед 78 гравців з Європи, серед яких Ярмоленко і Коноплянка, до 30 листопада шляхом голосування користувачів сайту буде визначено вісімку найпопулярніших на континенті, які візьмуть участь у фінальному визначенні найпопулярнішого футболіста у світі (відбудеться з 1 грудня по 3 січня).

Відзначимо, що крім таких футболістів, як Мессі, Роналдо, Руні, Касільяс, Рібері та Пірло, серед кандидатів є ще один представник українського чемпіонату — гравець збірної Вірменії і донецького Шахтаря Генріх Мхітарян.

Цікаво, що минулого року найбільш популярними футболістами в світі Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS) назвала чилійця Едуардо Варгаса, марокканця Надіра Лам’ягрі і Яссера Аль-Кахтані з Саудівської Аравії.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути