chrome firefox opera safari iexplorer

Гран-прі української «Молодості» отримав грецький фільм «L»

29 жовтня 2012 о 18:45

У Києві після оголошення імен лауреатів завершився 42-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість». Цілий тиждень, з 20 по 28 жовтня, тривали покази короткометражних та повнометражних ігрових фільмів майже з усіх континентів світу. Гран-прі фестивалю одержав фільм «L» грецького режисера Бабіса Макрідіса, пише ZIK.

Цьогорічна 42-а «Молодість» представила 280 стрічок з більш, ніж 50 країн світу.

Понад 200 світових професіоналів кіно – актори, режисери, продюсери відвідали фестиваль. З-поміж них: відомий російський режисер і кінознавець Борис Хлєбніков, аніматор Теодор Ушев та легендарний кіномитець Лео Каракс.

Серед головних секцій конкурсної програми – студентський, перший короткометражний (ігровий, анімаційний, документальний) та перший повнометражний ігровий фільм.

Гран-прі кінофестивалю одержав фільм «L» (режисер Бабіс Макрідіс, Греція). Картина розповідає про чоловіка, який живе в автомобілі. Його робота – знаходити і приносити найкращий мед для 50-річного нарколептика. Але приходить новий водій, і життя чоловіка повністю змінюється...

Переможця нагородили грошовою винагородою у розмірі 80 000 грн, статуеткою «Скіфський олень» і дипломом журі.

У повнометражному міжнародному конкурсі переміг фільм американського режисера Адама Леона «Жени бабло!».

Найкращим фільмом міжнародного конкурсу короткометражок стала стрічка «О Віллі...» режисерів Емми де Сверф і Марка Джеймса Роле спільного бельгійсько-французько-голландського виробництва.

Нагадаємо, «Молодість» – одна з найбільших спеціалізованих кіноподій України та Східної Європи за версією Міжнародної асоціації кінопродюсерів (FIAPF). Варто зазначити, що кінофестиваль був започаткований ще 1970 року. Тоді він проходив лише два дні і показував короткометражні фільми студентів Київського державного інституту театрального мистецтва.

А вже з 80-х років українці знайомилися з роботами режисерів-дебютантів з Болгарії, Грузії, Вірменії та Росії, часи перебудови стали епохою кінематографістів із країн Балтії, Казахстану, Азербайджану та Німеччини.

Сьогодні «Молодість» – єдиний кінофестиваль в Україні, що з 1991 року входить до рейтингів FIAPF. Саме тут, на київській платформі, представляють найсвіжішу та найактуальнішу кінопродукцію та відтворюють найгучніші події сучасного кінопроцесу – як мейнстрімні, так і експериментальні.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути