chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін збільшив пенсії ветеранам, яким 100 років і більше

15 жовтня 2012 о 16:34

Постановою Кабінету Міністрів №908, яка прийнята 26 вересня 2012 року збільшено розміри підвищень до пенсій ветеранам війни, яким виповнилося 100 і більше років, втричі. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінсоцполітики.

Відповідно до цієї постанови ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та особам, на яких поширюється дія законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертв нацистських переслідувань», яким виповнилося 100 і більше років, виплата підвищень (надбавок) до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, здійснюється в потрійному розмірі".

Іншим особам, яким виповнилося 100 і більше років, встановлюється підвищення до пенсії або щомісячного довічного грошового утримання або державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, у розмірі 20% прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність.

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути