chrome firefox opera safari iexplorer

Кінофестиваль «Кіномедіа» оголошує про початок прийому фільмів

18 жовтня 2012 о 17:45

Третій фестиваль короткометражних фільмів про діяльність та вплив журналістів «Кіномедіа» оголошує про початок прийому фільмів.

Про це «Рідній країні» повідомили організатори фестивалю.

Нагадаємо, «Кіномедіа» – некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR і інших, хто пише, знімає, розповідає та творить у сфері медіа.

Незмінний слоган «Кіномедіа» – «Роздягни медіа в кіно!».

Мета фестивалю – підтримати правильне сприйняття ролі медіа як важливого елементу демократичного суспільства, розуміння важливості існування незалежних об’єктивних ЗМІ, що кожному надають змогу свідомо ухвалювати важливі рішення та не бути маріонеткою у світі інформації та пропаганди.

Ціль кінофестивалю – розкрити та підтримати нові режисерські таланти в Україні.

Прийом фільмів триває до 15 листопада 2012 р. Фінал та оголошення переможців конкурсу заплановано на 5 грудня 2012 року.

Фільми приймаються у чотири основні номінації фестивалю:

  • анімаційне кіно
  • документальне кіно
  • експериментальне кіно
  • ігрове кіно

Стати учасником кінофестивалю можна на сайті http://www.kinomedia.in.ua/ua/home/vzyati-uchast

Основні вимоги до фільмів – відповідати тематиці фестивалю (фільми про медіа та журналістику), тривалість не повинна перевищувати 15 хв, фільми подаються у форматі mow.

У рамках фестивалю відбудеться низка відкритих лекцій із відомими журналістами у таких містах, як: Полтава, Запоріжжя, Львів, Дніпропетровськ, Сімферополь та Київ. Також відбудеться традиційна Kinomedia Movie Night, під час якої упродовж цілої ночі показуватимуть художні та документальні стрічки про діяльність журналістів.

Сьогодні триває «Мандрівний Кіномедіа», організований спільно із книгарнею «Є». У рамках проекту у всіх книгарнях «Є» в Україні, а це Київ, Харків, Вінниця, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, відбуваються покази фільмів-переможців кінофестивалю «Кіномедіа» за 2010 та 2011 роки. Також у межах фестивалю відбудеться кінопоказ фільмів про право та журналістику, організований спільно із Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA.

Організатор кінофестивалю – Незалежна Асоціація телерадіомовників (НАМ). Партнери кінофестивалю — National Endowment for Democracy та Film.ua.

«Рідна країна»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути